Za sodelovanje v temah se registrirajte.

Težave z mozolji

Lorenna , May 22 2018
L
Lorenna

Zdravo ! ?
Moja situacija je takšna: nekje pri 16ih letih sem imela hude težave z mozolji in neredno menstruacijo. Ginekologinja mi je predpisala tabletke Diane zaradi hormonslega neravnovesja. V roku nekaj mesecev se je situacija občutno izboljšala, zato sem po enem letu prenehala z jemanjem tabletk. Menstruacija je bila redna, vendar so se mozolji spet pojavili. Pri 20ih letih sem začela z jemanjem kontracepcijskih tablet Belara in koža je bila spet brez mozoljčka ter popolnoma gladka. Sedaj pa pol leta tabletk ne jemljem več, ker s fantom počasi načrtujeva dojenčka in doživlja ponovne izbruhe mozoljev in pri 25ih letih izgledam kot najstnica. Zanima me, če ima kdo kakšen predlog ali nasvet kako naj se rešim mozoljev ali jih vsaj omilim, glede na to da so očitno hormonskega izvora, na tabletkih pa trenutno ne morem biti? Imam jih pa več ali manj na spodnjem delu lic in bradi.

Za vsak nasvet bom zelo hvaležna. ❤

m
masa

Pozdravljena!

hvala za vprašanje. Res je, videti je da so za težave z aknami odgovorni predvsem hormoni. pojav aken v teh letih in na točno teh predelih obraza je kar značilen. Na žalost so običajno to lahko res trdovratne oblike, ki le stežka izginejo.

Ker običajna mazila brez recepta verjetno ne bodo zadostovala, vsekakor priporočam obisk zdravnika.ker želite zanositi seveda ne pridejo v poštev oralne kontracepcije in tudi izotretinoin seveda. žal zaradi željene nosečnosti verjetno odpade kar precej zdravil, saj so lahko potencialno škodljiva za razvoj oziroma sestavine vplivajo na materino mleko. Oziroma, potencialna varnost ni dokazana.

Dejansko verjetno ne pridejo v poštev antibiotiki (Klindamicin, lokalni in orani), ker še ni dokazanega NE vpliva na materino mleko. Tudi Aldactone je prepovedan v nosečnosti.

Doksiclin, ki se ne priporoča v prvem trimesečju nosečnosti bi lahko bil kasnejša možnost, oziroma se je vsekakor treba posvetovati z zdravnikom
https://mozolji.si/oralni-antibiotiki-za-zdravljenje-aken

Glede na ugotovitve vsekakor najprej pojdite k zdravniku, ki lahko preveri, kakšna možnost zdravljenja obstaja za vas.

Med tem pa je potrebno skrbeti za redno rutino čiščenja kože

    Čistillni gel/pena
    Krema za obraz / vlažilna krema


Lep pozdrav

L
Lorenna

Zdravo,

najlepša hvala za odgovor, se mi je kar zdelo kaj bi lahko bil razlog. Mislim, da ni druge kot to da skrbim za čiščenje kože in molim da bo vse skupaj izginilo. Trudim se piti veliko vode, začela sem si spirati obraz s kamilicami in že opažam minimalne rezultate, koža ni več tako rdeča in občutljiva. Se bom pa vsekakor oglasila tudi do zdravnika. Hvala za nasvet ❤

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com