Za sodelovanje v temah se registrirajte.

Proti mozoljem - domače zdravilo

miša , October 03 2017
m
miša

Zdravo,

Ali imate kakšen domač recept proti mozoljem? Imam 14 let in precej veliko mozoljev se mi zdi, kar me zelo moti da se moram skrivati pred ljudmi. Ne zaupam v tablete in zdravila iz lekarn. Strah me je tudi stranskih učinkov. Uglavnem, rajši bi mozolje pozdravila doma, z domačimi sestavinami. Kaj priporočate?

Hvala za vse odgovor

B
Beauty18

Zivjo.
Jaz imam tudi tezave,in doma uporabljam kamilice,ki zelo cistijo kozo.Najprej zavres vodo,odstavis in das notri kamilice in najprej inhaliras(dobro je to tudi za prehlad tako kot za kozo,ker se pore odprejo),nato precedis kamilice in s tisto vodo,ki ostane si z vatko nezno ocisti obraz(voda nesme biti vroca,ne mrzla,lahko dolijes malo mrzle vode da ne cakas da se ohladi),obrises z svezo brisaco,nato same kamilice das na obraz kot masko(15-30min).Meni je zelo pomagalo.Poskusi.

m
masa

Hmm kamilica, zelo priljubljena sestavina, ki ima vsestransko uporabnost, ne samo za akne.

Pa poglejmo katere so njene lastnosti:

Najbolj je poznana po proti vnetnih učinkih in ena od glavnih sestavin je bisabolol (če boste iskali kozmetične izdelke s kamilico je to sestavina navedena na embalaži), ki vsebuje veliko panthenola. Ta sestavina učinkovito stimulira proces celjenja kože in pomirja razdraženo kožo. Sami cvetovi kamilice so bogati s flavonoidi, ki pripomorejo k zmanjšanju vnetij, zmanjšujejo rdečico in srbenje. Kamilica deluje tudi proti mikrobno in kot antioksidant.

Skratka super sestavina za nego kože. Kako ne, če pa kamilico že od nekdaj poznajo naše babice za zdravljenje različnih kožnih vnetij. Njene sestavine se lahko uporablja v izdelkih kot so vlažilne kreme, anti-age kreme, kot pomoč pri aknah, v šamponih.

Tako da pozdravljam uporabo kamilice v primeru mozoljev kjerkoli na obrazu. Prav tako lahko redna uporaba pomaga hitreje izboljšati rdečino, ki ostane od mozoljev.

Tudi tovrstna uporaba z vrenjem vode je super, prav tako uporaba v maski, saj je kamilica ena najmanj problematičnih sestavin (redkim povzroča alergije).

Ne zaupam v tablete in zdravila iz lekarn. Strah me je tudi stranskih učinkov.


Seveda pa je po drugi strani spet vse odvisno od vrste in stopenj aken, ki jih imate. Če kamilica odlično deluje kot redna nega kože v pomoč pri kožnih težavah, pa v primeru hujših aken še vedno potrebujete kakšne močnejše kreme.

In nič ni narobe tudi z (večino) zdravili, ki pridejo na recept, saj pogosto vsebujejo prav naravne sestavine (npr. azelainska kislina)...

Kamilica, super :)

Lep pozdrav

a
amanda

Hey,

Jaz si včasih doma naredim masko iz gline, ki ji dodam limono. Opazim, da mi dobro pomaga pri čiščenju kože, saj se mi zdi, da je koža potem tako gladka. Tudi ogrci izgledajo bolje in jih "potegne" ven. Ali imate še kakšen nasvet?

Nekje sem prebrala da limona ni najboljša za na kožo, ali to drži?

LP

m
masa

Pozdravljena Amanda,

Jaz si včasih doma naredim masko iz gline, ki ji dodam limono.Glina je kar dobra za kožo, poznamo pa jih več vrst, in se razlikujejo po vpojnosti in vsebnosti mineralov... Značilnost gline je da je zelo hidroskopna, kar pomeno da dobro vpija tekočine, med drugim tudi odvečno maščobo s kože.
Kot domače zdravilo za občasno osvežitev obraza jo priporočam.

Nekje sem prebrala da limona ni najboljša za na kožo, ali to drži?

Menim, da kakšne prednosti limona nima, niti kakšnih posebnih učinkov na ogrce in mozolje, pravzaprav, ima zelo nizek pH, kar ni vedno najboljše.

Na tvojem mestu bi glini dodala kakšno kapljico olja čajevca, ali jojobinega olja.

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com