belakne in vitamin d

matjo , December 24 2017
m
matjo

Pozdravljeni,
uporabljam belakne kremo 4 mesece amapak so razultati mininali sicer imam manj mozoljev ampak večinoma me motijo rdeči fleki ki so ostali od mozoljev. Zanima me če lahko poleg kreme belakne jemlem vitamin d supplement 2500 U.I na dan, saj poleti nisem mel niti enega fleka in ker sedaj nisem nič izpostavljen soncu. Kljub temu me zanima ali je hkratno uporabljanje obeh sporno

hvala za odgovore

m
masa

Pozdravljen!

Kakšnih posebnostih pri kremi Belakne nisem opazila, navodila pa sicer navajajo, da se je v času terapije potrebno izogibati soncu:

izogibajte se izpostavljanju močni sončni svetlobi ali umetni UV svetlobi (solariji). Uporabljajte izdelke za zaščito proti sončni svetlobi in zdravljeni predel kože zaščitite z obleko.Belakne vsebuje adapalen (retinoid), ki povzroča luščenje kože, zato je prepovedana uporaba zdravil ki delujejo na podoben način.

Vitamin D po drugi strani nastaja tudi z izpostavljanjem soncu in menim, da ni škodljiv ob hkratni uporabi zdravila Belakne. Vitamin D pa je malce zavajujoče ime, saj je dejansko hormon. Vemo pa, da so za mozolje v veliki meri odgovorni prav hormoni, oziroma nihanje le teh.

Ali bo vitamin D pomagal pri koži?
Tega ne morem trditi, ker žal ne poznam dovolj funkcije vitamina D. Vem pa, da ne obstaja kot priznano zdravilo proti aknam. Sem pa lahko na internetu zasledila, da so nekateri izboljšali stanje kože z jemanjem vitamina D kot prehransko dopolnilo.

Rdeči fleki
Poznam, kako trdovratni so lahko kožni madeži, ki ostanejo po aknah. Predlagam tudi redno nego z vlažilnimi kremami, da se koža zaščiti pred zunanjimi vplivi. čim manj ščipanja in drgnjenja kože. Eventuelno se lahko poizkusi s kakšno drugo metodo luščenja kože (drugi retinoidi).

Ne vem če obstaja povezava med soncem in rdečimi fleki, mogoče pa je v tem času tvoja koža bolj suha in občutljiva, nakar lahko nastanejo lise. Vsekakor pa menim, da vitamin D ne more škodovati. Priporočam da prebereš tudi navodila za to prehransko dopolnilo, ki ga jemlješ.

Lep pozdrav

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com