Nasveti za nego kože nagnjene k mozoljem

Najstniške akne

Skrb za kožo je ključna za uspešno obvladovanje najstniških aken. Pomembno je, da otroka v obdobju pubertete usmerite stran od mitov na družbenih omrežjih ter mu pomagate razumeti, da akne ne izginejo čez noč. Priporočljivo je poiskati dermatološko prakso, ki bo predpisala režim, ki bo pomagal preprečiti izbruhe in preprečiti nastanek brazgotin.

poslabšanje aken, vzroki in napačna nega

Večkrat govorimo o pravilni negi aknaste kože, manjkrat pa o stvareh, ki jih dejansko počnemo, a vendar se prav zaradi njih akne lahko poslabšajo in jih morate takoj prenehati izvajati. Poskrbite da bo vaša koža prejela le najboljšo nego.

Akne pozimi

Zimske razmere in s tem povezan mraz ter suh zrak, predstavljajo novo oviro mastni ali mešani koži nagnjeni k mozoljem. Ohranite svojo kožo zaščiteno pred vremenskimi vplivi pozimi in preprečite nastanek aken. 

Najboljše kreme proti mozoljem

Vsaka koža posameznika je nekoliko drugačna in ni nujno, da se enako dobro odziva isto vrsto krem. Zato najboljše kreme proti mozoljem težko določimo, nekomu bolj pomaga ena vrsta krem, drugim pa močnejše. Tukaj so naštete samo tiste, ki dokazano dobro delujejo. Mogoče bo treba uporabiti ali preizkusiti kombinacijo zdravil ali krem, vendar rešitev zagotovo pride.

Čokolada in akne

Se tudi tebi zdi, da se po čokoladi ali sladkarijah akne nadvse rade prikažejo na najbolj neželenih mestih na obrazu? No, najverjetneje ni tako, saj ni prav nobenega dejanskega dokaza za razvoj mozoljev kot vpliva hrane ali nasploh čokolade. Zato zmerno uživanje nikakor ni škodljivo za tvojo kožo. 

Čistilni geli in pene za mozolje, akne

Čistilni gel za mastno in aknasto kožo mora biti dovolj močan da z obraza odstrani umazanijo in nečistoče ter da ohrani kožo čisto. Dober čistilni gel uničuje bakterije in prepreči vnetje komedonov. Prav tako odstrani odmrle kožne celice s površja kože in prepreči mašenje por. S tem se lažje v kožo vsrkajo kreme proti mozoljem in negovalne sestavine vlažilnih krem in druge kozmetike. Izogni se grobim čistilnim sredstvom, ki prekomerno odstranijo naravna kožna olja hkrati pa kožo pustijo rdečo in razdraženo. 

prekrivanje aken z ličili, korektorjem

Čeprav sem že od malega nagnjena k suhi koži, izpuščajem in rdečici se v zadnjem času na moji koži pojavljajo spremembe. Govorim namreč o tem, da niti v najstniških letih nisem imela toliko težav z mozolji kot sedaj. Čeprav je moja koža še vedno suha se včasih na mojih licih pojavijo prave kolonije aken.

Nasveti za preprečevanje Mozoljev

Tukaj je 5 zlatih nasvetov, katerih se morate držati, če želite ohranjati vašo kožo brez nečistoč, ogrcev in mozoljev. Vsaka nega kože se začne z redno in pravilno dnevno rutino.

Vodič: nega kože nagnjene k aknam

Vodič: nega kože nagnjene k aknam