Zdravila proti mozoljem in aknam, ki jih lahko brez recepta dobimo v lekarnah ali drugje običajno vsebujejo salicilno, glikolno ali azelaično kislino. Ti preparati luščijo površino kože z odmrlimi kožnimi celicami, ter s tem sprožijo obnavljanje kože.. Preprečujejo mašenje por in razvoj novih aken. Uporabljajo se predvsem za blažje akne in posamezne mozolje. 

Olje čajevca izvira iz Avstralije in se že vrsto let uporablja ne samo za mozolje, temveč za različne kožne težave ali lepotne izboljšave. Najdemo ga v šamponih, gelih za umivanje, milih, zobnih pastah, kremah ali ne razredčenega za uporabo tudi pri negi aknaste kože.

Alfa hidroksilne kisline - glikolna kislina

Najbolj pogosti vodotopni alfa hidroksilni kislini sta glikolna in mlečna kislina (lactic acid), ki sta zelo uporabni pri suhi koži. Tovrstne kisline so zelo razširjene saj se poleg zdravljenja aken, uporabljajo tudi za kožo poškodovano od sonca, za splošno suho ali postarano kožo. Ni redkost, da se nahajajo v "pomlajevalnih" produktih. Najdemo ju v mnogih kremah in gelih za nego kože, vendar v manjši koncentraciji, ne več kot 10%.

Vodič: nega kože nagnjene k aknam

Vodič: nega kože nagnjene k aknam