Diamantni piling ali mikrodermabrazija je novejši, ne invazivni postopek glajenja kože in vključuje čiščenje in kontrolirano luščenje povrhnjice, odstranjevanje ogrcev in globinsko vlaženje. Draženje kože je minimalno. Aparature, ki se uporabljajo pri diamantnem pilingom imajo nameščeno posebno diamantno glavo s finimi diamantnimi kristali, ki nežno "brusijo" (abrazija) površino kože. S posegom vzpodbudimo luščenje odmrlih in tvorjenje novih celic v bazalni, globlji plasti epidermisa (povrhnjice) kože hkrati pa se stilumira tvorjenje kolagenskih vlaken in elastina, katera izboljšata strukturo kože in odpravljata kožne nepravilnosti. Prav luščenje in tvorba novih kožnih celic zavira razvoj aken.

Tovrstni pilingi niso globoko invazivni in zatorej ne morejo biti nadomestek uspešnejših metod zdravljenja aken. Izkazali so se za učinkovite pri odstranjevanju ogrcev in čiščenju por, ki se nahajajo na obrazu, nosu ali drugje in preprečujejo nastanek novih komedonov. V kolikor imamo na obravnavani koži vnetne akne (mozolje, pustule, podkožne mozolje) se tovrstni poseg ne opravlja.

Z diamantnim pilingom izboljšamo stanje kože pri:

  • brazgotinah po aknah;
  • hiperpigmentaciji;
  • nečisti koži, ogrcih, porah
  • gubah;
  • strijah;
  • pomanjkanju tonusa.

Postopek mikrodermabrazije je namenjen:

  • vsem tipom kože (mastna koža, normalna in suha), predvsem priporočljivo je postopek izvesti pred nego kože, kajti tako bodo aktivne substance v kremah, serumih, ampulah in drugih kozmetičnih proizvodih učinkoviteje delovale na kožo,
  • odpravljanju ogrcev in preprečevanju nastajanja novih
  • poleg odpravljanja ogrcev pa se uporablja tudi za pomlajevanje kože saj odpravlja drobne gube in brazgotine, ki so lahko tudi posledica aken
  • izboljšanju raznih obarvanih delov kože kot posledica mozoljev

Na katerih delih telesa se izvaja diamantni piling

Diamantni piling lahko izvajamo na obrazu, hrbtu, rokah, komolcih, dekolteju in kolenih. Najbolj učinkovit je na T-predelu (čelo, nos, brada), kjer najraje nastajajo ogrci. Postopek je popolnoma neboleč in primeren za vsakogar, ki hoče izboljšati videz svoje kože in preprečiti prezgodnji proces staranja. Največkrat dermatologi in kozmetični saloni svetujejo serijo tretmajev, ki postopoma vodijo k izboljšanju videza. Povrhnjica postane gladka in dovzetna za sprejem aktivnih substanc. Postopek traja med 20 in 40 minut, po nekaj tretmajih je rezultat že viden. Priporoča se ponovitev vsaj 2 krat letno, odvisno od stanja kože.

Postopka ne izvajamo v primeru akutnih aken ali v primeru nezaceljene kože (po stiskanju mozoljev), pred izpostavljanjem soncu, pri jemanju močnih hormonskih zdravil, pri zdravljenju kože s kortikosteroidi, v nosečnosti prav tako pa se ne izvaja pri diabetikih in hemofilikih. Zato se pred izvedbo vedno oceni stanje obravnavanca in v kolikor ni primeren za poseg, se diamantnega pilinga ne izvede.

Po posegu

Koža je 1-2 uri po posegu rahlo občutljiva in včasih nekoliko pordela. Več dni po posegu se ni priporočljivo izpostavljati soncu. Pomembno je tudi, da do naslednjega dne ne nanašate ličil. Na splošno pa se koža po pilingu zelo hitro obnovi v nasprotju s kemičnim pilingom.

Učinki diamantnega pilinga

Koža je že po prvem posegu nežnejša in bolj sveža, mladostna saj se s posegom ustvarja nova plast in rast kožnih celic. Za preprečevanje in odstranjevanje ogrcev ter izbolšanja aknaste kože je potrebno izvesti vsaj 4 do 8 zaporednih obravnav svetujejo kozmetiki. Prav tako za odstranjevanje gubic.

Mikrodermabrazija je neinvaziven in popolnoma varen poseg, ki ga ne smemo zamenjati z invazivnim kirurškim posegom DERMABRAZIJO. Dermabrazijo se uporablja za odstranjevanje brazgotin, srednje globokih gub, pigmentnih madežev in se izvaja pod lokalno anestezijo.

Cena

Cene diamantnega pilinga se gibljejo okoli 40-60 na tretma

Cena: okoli 200€ na serije tretmaja

Vodič: nega kože nagnjene k aknam

Vodič: nega kože nagnjene k aknam