Čeprav sem že od malega nagnjena k suhi koži, izpuščajem in rdečici se v zadnjem času na moji koži pojavljajo spremembe. Govorim namreč o tem, da niti v najstniških letih nisem imela toliko težav z mozolji kot sedaj. Čeprav je moja koža še vedno suha se včasih na mojih licih pojavijo prave kolonije aken.

Ti mozolji so ne samo boleči, ampak tudi zelo odbijajoči na pogled. Prekrivanju teh pa le tekoča podlaga ne zadostuje več. Spodaj vam bom opisala postopek in kozmetiko, katero uporabljam za prekrivanje mozoljev.

Tako izgleda moja koža pred nanosom ličil
Tako zgleda moja koža pred nanosom ličil. Naj še omenim, da sem ravno v tem času dobila res hud napad mozoljev po licih.

Trikrat ugibaj kaj je največja napaka pri prekrivanju kožnih nepravilnosti? Izdatna količina pudra, ki po nasmehu pusti črto na tvojih mimičnih gubicah. Groza, in takoj je vsem jasno, da imamo na obrazu za celo fasado materiala.. Kar vizualno zgleda totalno neprivlačno, pa ne samo to.. pod takim slojem pudra trpijo namreč tudi naše zamašene pore in tako nastajajo novi mozolji ter ogrci.

To je ena tistih napak, ki sem jo tudi sama nekajkrat zagrešila še nekaj let nazaj, danes pa se mi zdi naravnost trapasta. En razlog zato je bil tudi, da sem v kozmetični torbici vedno imela samo tekoči puder. Nobenih korektorjev, pudra v prahu,.. ker niti nisem imela toliko potrebe po njih, saj so me mozolji napadli le v nekaterih obdobjih, pa naj se razlog za pojav le-teh skriva v navalu na nezdravo prehrano, temperaturne spremembe ali pa mesečnih tegobah, ki jih še kako dobro poznamo pripadnice ženskega spola. Enako velja tudi za temne kolobarje pod očmi, ki se pod mojimi očmi pojavijo le ob hudi utrujenosti in prekomernem stresu.

Hočem reči, da skrivnost prekrivanja kožnih nepravilnosti tiči v pravi izbiri make-upa – torej tistega, ki je samemu prekrivanju namenjen. Takega pa ni potrebno nanašati v izdatnih količinah. Našla sem pravi izdelek za prekrivanje nepopolnosti na koži. Uporabljam kozmetiko, ki ne maši por, zato, da moja koža ni še bolj podvržena mozoljem.

Večbarvni Korektor za kožo z aknami
Večnamenski Korektor

Zeleni korektor je namenjem “rdečkastim” kožnim nepravilnostim (mozoljčkom, rdečici, vidnim kapilaram, ipd.) Rožnat je namenjen temnim podočnjakom Rjava pa sta klasična korektorja, ki ju lahko uporabiš skoraj na vseh kožnih nepravilnostih.

NANOS / OSNOVNO PREKRIVANJE AKEN

Da bo ta v čim tanjšem sloju, a natančen, ti priporočam, da se poslužiš kozmetičnega čopiča. Le-tega po vsaki uporabi posameznega korektorja, oziroma izdelka, dobro obriši v kozmetično vatko. Na vsake toliko pa ga temeljito očisti z vodo in milom.

1. Korak: Zeleni korektor

Nanašanje zelenega korektorja na kožo
Nanašanje zelenega korektorja na kožo, da prekrije rdeče akne

Zeleno obarvan korektor sem nanesla na moje z mozolji posejano lice (za posamičen, ne tako izrazit mozoljček lahko uporabiš le rjavi korektor). Nakar sem poskrbela, da sem ga dobro razmazala, tako, da sem s čopičem zabrisovala v vseh smereh. Ob tem postopku sem ugotovila, da zelena barva rdečo nevtralizira, tako, da je na koži postala belkasta.

2. korak: Roza korektor za podočnjake

Nanos roza korektorja za podočnjake
Nanos roza korektorja za podočnjake

Rožnat korektor sem nanesla na podočnjake. Temno barvo pod očmi je rožnata barva uspešno nevtralizirala. Pri prekrivanju podočnjakov bodi pozorna, da boš korektor dobro zabrisala, kar brez strahu ga s čopičem zabriši navzdol proti licem - tako bodo podočnjaki še manj opazni

3. Korak: Rjavi/klasičen korektor za nepravilnosti

Rjavi korektor za obraz, prekrivanje nepravilnosti
Nanos rjavega korektorja za preostale nepravilnosti kože

Z rjavim korektorjem sem prekrila še nekaj čisto drobnih nepravilnosti, kot so posamezni mozoljčki.

4. Korak: Tekoči puder

Tekoči puder na licih in razmaz
Tekoči puder na licih, ki ga kasneje razmažem. Ne uporabim velike količine

Za konec v tankem sloju nanesi še tekoči puder. Da bo nanos čimbolj enakomeren, s pudrom po obrazu najprej s prstom naredi pikice. Nato ga zabriši s čopičem.

Izgled kože po prekrivanju aken s korektorjem in pudrom
In takšen je rezultat po končanih nanosih. Jaz sem zadovoljna, res je, da bi lahko z malce več časa in obvladovanja, bolje prekrila še preostale lise in majhne mozoljčke. Ampak razlika je očitna. Nekatera dekleta z zadnjim nanosom nad tekočim pudrom nanesejo še puder v prahu. Vendar se mu jaz izogibam, saj mi ta kožo navadno izsuši.

NASVET: Ker po uporabi pudra vsak dan ni potrebe in ker pretiranega vsakodnevnega ličenja ne zagovarjam, bi rada predpostavila še BB kremo. Preizkusila sem že kar nekaj tovrstnih krem, a vendar je tale daleč najboljša in najbolj prekrivna. Kosa se lahko z nekaterimi pudri.

V kolikor želiš še več nasvetov, mi lahko slediš na moji Facebook Strani Žabica.si 
Žabica Sandra Logo

Vodič: nega kože nagnjene k aknam

Vodič: nega kože nagnjene k aknam